close

Menu

Blog navigation keyboard_arrow_down
MENCU AKNU SALĀTI

MENCU AKNU SALĀTI

Kārtainie mencu aknu salāti ar žāvētam plūmēm.

Sastāvdaļas: (apmēram 8 porcijām)
4 vārītas olas
1 vārīts burkāns
3 vārīti kartupeļi
8-10 žāvētas plūmes
3-4 lociņi, dilles, pētersīļi( ja vēlas)
1 bundža konservētu mencu aknu eļļa
150 g majonēzes

Olas cieti novāra (10 minūtes), burkānus un kartupeļus novāra sāls ūdenī, līdz tie ir mīksti (20-25 minūtes. Atdzesē, nomizo, atdala baltumus no dzeltenumiem. Sarīvē uz rupjās rīves, sasmalcina plūmes un zaļumus ar nazi.
Mencu aknām nolej lieko eļļu, pēc tam sasmalcina to ar dakšiņu.
Salātus kārto kārtās salātu traukā vai porcijās uz šķīvjiem, izmantojot konditorejas formu riņķis. Vienmērīgā slānī izkārto kartupeļus, burkānus, mencu aknas, žāvētas plūmes, lociņus, dilles, pētersīļi( ja vēlas),
olu dzeltenumus, beigās olu baltums. Pēc katra kārtojuma pārklāj ar majonēzi (majonēzes tīklu). Pirms pasniegšanas atstājiet ledusskapī 15–20 minūtes. Labu apetīti!!!

Was this blog post helpful to you?

    
Video Virtuve

Author: Video Virtuve

1 subscribers
https://videovirtuve.lv/lv/
close

Checkout

close

Favourites