NODERĪGI

Kā pagatavot: Biezpiena klimpas

Sastavdaļas:Biezpiens 200 g (1 paciņa)Olas 1 gabManna 1 ēdamkaroteMilti ap 100 -150 gCukurs 2 ēdamkarotesSāls 1/4 tējkarotes Pagatavošana:Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu, olas, manna, cukuru, visu samaisa (sablenderē), tad pievieno miltus, samīca mīklu.No mīklas ņem ceturdaļu un ar rokām izrullē desā, tad sagriež nelielos gabaliņos (2-3 cm). Katlā uzvārā ūdeni, pievieno sāli. Tad klimpas-varenikus liekam katlā vārīties. Pēc 2-3 minūtēm tās uzpeldēs, tad samazina uguni, vāra vēl 8-10 minūtes uz lēnas uguns.Pasniegt var ar sviestu,krējumu.Lai labi garšo! 1) MILTI 2) DELICIA SILICONPRIME PALIKTNIS MĪKLAI 60X50CM, SILIKONA, Tescoma

Kā pagatavot: Klasiskā krāsnī cepta omlete

Klasiskā krāsnī cepta omlete Sastāvdaļas:Olas 5 gab (292 g)Piens 292 ml Sāls 1/4 tējkarotesSviests formu ieziešanai Pagatavošana:Olas, sāli, samaisa ar pienu. Formu Ieziež ar sviestu. Sakulto olu lej formā. Liek aukstā cepeškrāsnī, cep 45-50 minūtes ap175-180C* grādiem. Labu apetīti! 1) KONDITOREJAS PUTOTĀJI 2) CEPEŠTRAUĶI STIKLA 3) VIRTUVES SVARI

Kā pagatavot: Mājas šaurma

Mājas šaurma Sastāvdaļas:Lavash Atkauloti vistas šķiņķi vai filejaBurkāns Ledus salāti vai svaigi baltie galviņkāposti GurķisTomātsSīpolsKinzaMajonēzeTomātu kečupsGaršvielas: garšvielu maisījums vistai, sāls, pipari Pagatavošana:Atkauloti vistas šķiņķi, parkaisa ar garšvielām, tad tos liek cepties uz pannas. Gurķus, burkānus, sīpolus, salātus vai kapostu, tomātus sagriež salmiņos. Cepto vistas gaļu sīki sagriež. Tad uz lavaša liek sagrieztus darzeņus, vistas gaļu, uzlej kečupu, majonēzi. Visu satin rullītī, un ietin folijā. Cep -karsē tosterī 3 minūtes, vai karsē mikroviļņu krāsnī 20-40 sekundes. Gatavu izņem no folijas šaurmu, sagriež uz pusēm. Lai labi garšo! 1)Alumīnija folija 30cm × 150m 13my rullis 2) MĒRCES 3) GARŠVIELAS UN MAISĪJUMI 4)…

Kā pagatavot: Māla podā sautēta cūkgaļa ar burkāniem

Māla podā sautēta cūkgaļa ar burkāniem Sastāvdļas: Cūkgaļa 250 g Burkāns 1 Sīpols 1/2 Ūdens 100 ml Milti 1 tējkarote Garšvielas: ķiploks, sāls,oregano,dilles, buljona kubiņi. Pagatavošana: Gabaliņos sagrieztu gaļu apcep, tad sagriež sīpolu, burkanu arī apcep ,pievieno miltus, garšvielas un ūdeni. Samaisa un liek podiņa ar vāku. Podiņu liek cepeškrāsnī 175-180 *C sautē apmēram kādas 60 minūtes. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem. Labu apetīti! CEPEŠTRAUKI, VEIDNES, FORMAS VIRTUVES DĒĻI 

Kā pagatavot: Biskvīta rulete ar kakao krēmu

Biskvīta rulete ar kakao krēmu. Sastāvdaļās mīklai: Olas 4 gab. (50-60 g) Cukurs 60 g. Milti 80g. Piens 65 g. Augu eļļa (bez garšas) 50 g. Sāls šķipsna Sastāvdaļās krēmam: Piens 100 ml. Cukurs 100 g. Sviests 150 g. Kakao 1 tējkarote. Kartupeļu ciete 15 g. Vaniļas pāksts 1/2. Pagatavošana: Vispirms uzmanīgi atdalām olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievienojam cukuru 10 g visu sakuļam. Tad pievienojam eļlu pakāpeniski un samaisam, kad eļļa iejaukta tad pievienojam pienu arī pakāpeniski un samaisam. Masai pievienojam izsijatus miltus samaisa, līdz izveidojas viendabīga, bieza masa bez kunkuļiem. Citā traukā olu baltumus saputojam stingrās putās.…

Kā pagatavot: Maltās gaļas šnicele

Maltās gaļas šnicele. Sastāvdaļas:Cūkgaļa maltā 300 gBaltmaize 2 gabPiens 100 mlRīvmaize 3 ēdamkarotesMilti 2 ēdamkarotesOla 1 gabAugu eļļa Garšvielas: sāls, pipari, majorāns, sojas merce, oregano, ķiploks, lociņi, (pieveino to kas pašiem garšo) Pagatavošana:Maizēi pievino pienu, malto gaļu ar maizi un garšvielām samīca.No gaļas masas veido šniceli, tad to panē miltos, olā un atkal miltos un olā, tad rīvmaizē. Cep sakarsētā eļlā no abām pusēm zeltainas.Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai makaroniem. Kartupeļu biezenis: Kartupeļus pēc izvārīšanas saspiež ar stampu ,pievieno sviestu, pienu visu saputo ar mikseri. Labu apetīti!