Cepeškrāsnī cepta teļa gaļa

Cepeškrāsnī cepta teļa gaļa. Nomazgājiet teļa gaļu (daļa no aizmugurējās kājas, muguras, plecu lāpstiņas vai krūtis), gaļas gabalu apkaisa ar sāli, ielej 3-5 ēd.k. (līdz 80gr.) ēdamkarotes kausēta sviesta, ielieciet uz cepešpannas vai pannā un apcepiet cepeškrāsnī 180c*- 50-60 min., ik pa laikam(2-3 reizes) pārlej ar sviestu (iegūto sulu) . Gatavo teļa gaļu sagriež šķēlēs, liek uz trauka un pārlej ar izkāsto sulu. Garnēšanai - cepti kartupeļi vai jaukti dārzeņi - zirņi, burkāni, ziedkāposti, pupiņu pākstis utt. Atsevišķi varat pasniegt sarkanos kāpostus vai salātus. 

Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis. Labi mazgātus ābolus sagriež plānās šķēlēs, tad liek kastroli, pievieno 2 glāzes (500 ml,) ūdens vāra 5-7 minūtes, līdz āboli mīksti. Tad ābolus izberž caur sietu, kas ievietots uz katliņā un sajauc ar novārījumu, pievieno cukuru, uzvāra. Trauciņā ieber kartupeļu cieti, ielej ap 100 ml ūdeni un izmaisa.Katliņā ielej cietes masu, izmaisa, ļauj ķīselim uzvārīties, tad karsēšanu pārtrauc. Karstu ķīseli izlej lēzenā bļodā vai sadala porciju trauciņos, pārkaisa nedaudz pūdercukuru un ļauj ķīselim atdzist. Pasniedz aukstu ar pienu vai saldo krējumu. Lai labi garšo! Sastāvdaļas: 500 g ābolu 150 g cukura(atkarīgs no āboliem) 1,5 ēd.k. ēdamkarotes kartupeļu miltu

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar olu

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar olu Mizotos, vārītus kartupeļus sagriež šķēlēs un apcep eļļā. Katliņā sakuļ olas, pievieno pienu, sāli un kārtīgi izmaisa. Pārlej ceptiem kartupeļiem un cep cepeškrāsnī. 1 kg kartupeļu - 3 olas, 1 glāze piena un 2 . ēdamkarotes eļļas.

Salāti ar skābu krējumu un olu

SALĀTI AR SKĀBU KRĒJUMU UN OLU RECEPTE Sagrieziet mazgātos zaļos salātu lapas un ielieciet tos bļodā. Cieti vārītas olas, sagrieztas plānās šķēlītēs sajauciet ar skābo krējumu un etiķi. Pirms pasniegšanas salātus sajauc ar sagatavoto krējuma olas mērci, salātu lapas ielieciet bļodā, pārklājiet ar svaigu gurķu šķēlītēm un apkaisa ar smalki sagrieztiem dillēm vai pētersīļiem. Salāti tiek pasniegti kopā ar visiem gaļas un zivju ēdieniem. Par 300 g zaļo salātu - 1 svaigs gurķis, 1 ola, 1/2 glazē krējuma, 1/2 TK vīna vai ābola etiķi.

Kefīra mīklas kēksiņi 12gab.

Kefīra mīklas kēksiņi 12gab. Atbalsta interneta veikals Ķēķis.lv Sastāvdaļas: Milti 230 g Cukurs 150 g Kefīrs 130 ml Sviests 100 g Olas 2 gab Sāls 1/4 TK Cepamais pulveris 10 g Vaniļas cukurs (pēc garšas 1/2TK) Rozīnes (pēc garšas) Mīklas traukā, olas, sāli, sakuļ ar cukuru, baltā, gaisīgā masā. Pa to laiku sagriež plūmes. Olu masai pievieno, izkausētu sviestu (siltu), kefīru, vaniļas cukuru, miltus sajauktus ar cepamo pulveri, miltus izsijā divos piegajienos olu masā, mīklu samaisa. Pievieno rozīnes, plūmes un atkal samaisa. Ar gatavo mīklu pilda silikona formiņas (var izmantot metāla formiņas, vai cep lielā keksa formā tad cepšanas ilgums…

Liellopu aknas skābā krējumā.

Liellopu aknas skābā krējumā. Aknas nomazgā, noņem plēvi, izgriež žultsvadus, tad sagriež šķēlēs, apkaisa ar sāli, pipariem. Pannā uzkarsē eļļu. Sagriež sīki sīpolu un atsevišķā pannā ar eļļu apcep. Aknas šķēles apviļā miltos, tad apcep, sakarsētā eļļā, no abām pusēm. Tad pārliek aknas seklā katliņā, pievienojot apceptu sīpolu, skābo krējumu, sulu no pannas, kurā tika ceptas aknas, un vienu glāzi gaļas buljona vai ūdens. Tad katlām uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 25–40 minūtes. Gatavo aknu šķēles pārliek traukā. Mērcei, pēc garšas pievieno sāli, un pārlej pāri aknu šķēles, virsū pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Piedevai varat dot ceptus…