NODERĪGI

Kā pagatavot: MELLEŅU KĒKSI

  KĒKSIEM: 225 g pašbriestošo miltu (Hercogs pašbriestošie milti (angļu valodā: self – raising flour) sastāv no augstākā labuma miltiem un īpaši izstrādātas formulas cepamā pulvera, kas, pateicoties tehnoloģiskām iespējām, vienmērīgi iemaisīts miltos),1 tējk. malta kanēļa, 1/8 tējk. sals, 150 g pūdercukura, 120 g mīksta sviesta, 120 ml piena, 2 lielas viegli sakultas olas, 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta, 120 g svaigu vai saldētu melleņu + melleņu rotāšanai. CITRONU GLAZŪRAI: 120 g mīksta sviesta, 1 tējk. rīvētas citrona miziņas, 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta, 225 g pūdercukura. Gatavo kēksi: cepeškrāsni sakarsē līdz 170 C*. Kēksu veidnītēs  ieklāj cepampapīru . Lielā bļodā iesijā miltus,…

Kā pagatavot: Teļa stilbiņi

Stilbiņus rūpīgi apviļā miltos un liekos miltus nopurina. Dziļā pannā  uz mērenas uguns sakarsē eļļu. Apcep stilbiņus no visām pusēm. Izņem no pannas un noliek siltumā. Pannā ieber ķiplokus, sīpolus, burkānus un selerijas. Sautē 5 minūtes. Samazina karstumu. Pielej vīnu un turpina sautēt, līdz tas iztvaikojis. Iemaisa tomātus, buljonu un tomātu pastu. Liek atpakaļ stilbiņus. Uzvāra. Pievieno sakptu ar nazi baziliku un pētersīļus, dzirnaviņās sāli un piparus. Uzliek vāku  un uz lēnas uguns sautē 120 minūtes, līdz gaļa kļūst ļoti mīksta un sāk atdalīties no kaula. Pasniedz karstu.    SASTĀVDAĻAS: 4-6 teļa stilbiņi, 75 g sāli un pipariem samaisītu kviešu miltu, 2…

Kā pagatavot: kartupeļu kūciņas ar tomātiem. Piedevas.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Sešas cepamveidnītes (-250 ml) ieziež ar eļļu. Kartupeļus ieber katlā ar verdošu sālsūdeni. Vāra 15-20 minūtes. Kartupeļus nokāš, ieber lielā bļodā un samīca. Pievieno sieru, sīpolus, sāli un piparus. Pielej sakultās olas un rūpīgi samaisa. Kartupeļu mīklu pilda veidnītēs un ar karoti pieplacina. Liek krāsnī un cep 20 minūtes, līdz virsiņa viegli apbrūnē. Tikmēr pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu, ieber tomātus un timiānu, pārkaisa sāli un piparus un sautē5 minūtes. Noņem no uguns. Gatavas kūciņas izgāž no veidnītēm uz sasildīta šķīvja. Ar karoti uzliek tomātus un pasniedz karstas. Trauku un virtuves piederumu, virtuvei - mazā…

Kā pagatavot: šokolādes tiramisu

Bļodā iepilda 180 ml krējuma, šokolādi un liķieri. Liek karsta ūdens peldē un maisa, līdz šokolāde izkūst. Uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī, lai atdziest. Atlikušo krējumu ar mikseri strauji saputo stingrās putās un iecilā maskarponē. Deserta trauciņos kārto pusi gabaliņos salauzītu cepumu. Ar karoti pārlej pusi šokolādes mērces, pēc tam uzliek pusi siera krēma. Turpina, līdz visi produkti izlietoti. Pārklāj ar foliju un liek atdzesēt vismaz uz 4 stundām, bet vislabāk uz visu nakti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao. Sastāvdaļas: 375 ml saldā krējuma, 150 g rupji sakapātas tumšās šokolādes, 2 ēd. k. kafijas liķiera, 250 g maskrapones siera, 16…

Kā pagatavot: cepta vista ar kartupeļiem

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 *C. Bļodā rūpigi samaisa salviju, rozmarīnu, ķiplokus, sāli un piparus. Ar maisījumu ieziež vistu no ārpuses un iekšpuses. Citronu rūpīgi sadursta ar dakšņu un ieliek vistai vēderā. Vistu ievieto cepečpannā un apslaka ar eļļu. Cep 15 minūtes, tad pievieno kartupeļus. Vistu un kartupeļus cep - 1 stundu. Ik pa 15 minūtēm apgroža unapziež ar eļļu un cepeša šķidrumu. Gatavai vistai jābūt ļoti mīkstai, gaļai viegli jāatdalās no kauliem, ādiņai jābūt kraukšķīgai. Vistu ar kartupeļiem pārliek servējamā traukā un pasniedz karstu. Sastāvdaļas: 1 ēd. k. sīki sakapātas svaigas salvijas, 1 ēd. k. sīki sakapātās svaiga rozmarīna,  2…

Kā pagatavot: rīsu saldējums ar šokolades mērci

Gatavo saldējumu: katlā ar biezu pamatni iepilda pienu, rīsus, vaniļas pāksti un rozīnes. Uz mērenas uguns maisot uzvāra, tad karstumu samazina. Pieber sāli. Nepartraukti maisot,  turpina vārīt - 15 minutes, lidz rīsi mīksti un uzsūkuši visu pienu. Nonem no uguns un izņem vaniļas pāksti. Ik pa laikam apmaisot, atdzesē. Rīsos iemaisa apelsīna un citrona miziņas, kā arī citrona sulu un medu. Maisījumu iepilda saldējuma  aparātā un kuļ atbilstoši lietošanas pamācībai.  Gatavo šokolādes mērci: katlā ielej 180 ml piena, pievieno šokolādi un uz mērenas uguns maisot uzvāra. Atlikušajā pienā izšķīdina cieti un kopā ar cukuru iemaisa šokolādē. Nepartraukti maisot, karsē uz…