SALĀTI AR SKĀBU KRĒJUMU UN OLU

SALĀTI AR SKĀBU KRĒJUMU UN OLU RECEPTE Sagrieziet mazgātos zaļos salātu lapas un ielieciet tos bļodā. Cieti vārītas olas, sagrieztas plānās šķēlītēs sajauciet ar skābo krējumu un etiķi. Pirms pasniegšanas salātus sajauc ar sagatavoto krējuma olas mērci, salātu lapas ielieciet bļodā, pārklājiet ar svaigu gurķu šķēlītēm un apkaisa ar smalki sagrieztiem dillēm vai pētersīļiem. Salāti tiek pasniegti kopā ar visiem gaļas un zivju ēdieniem. Par 300 g zaļo salātu - 1 svaigs gurķis, 1 ola, 1/2 glazē krējuma, 1/2 TK vīna vai ābola etiķi.

Kefīra mīklas kēksiņi 12gab.

Kefīra mīklas kēksiņi 12gab. Atbalsta interneta veikals Ķēķis.lv Sastāvdaļas: Milti 230 g Cukurs 150 g Kefīrs 130 ml Sviests 100 g Olas 2 gab Sāls 1/4 TK Cepamais pulveris 10 g Vaniļas cukurs (pēc garšas 1/2TK) Rozīnes (pēc garšas) Mīklas traukā, olas, sāli, sakuļ ar cukuru, baltā, gaisīgā masā. Pa to laiku sagriež plūmes. Olu masai pievieno, izkausētu sviestu (siltu), kefīru, vaniļas cukuru, miltus sajauktus ar cepamo pulveri, miltus izsijā divos piegajienos olu masā, mīklu samaisa. Pievieno rozīnes, plūmes un atkal samaisa. Ar gatavo mīklu pilda silikona formiņas (var izmantot metāla formiņas, vai cep lielā keksa formā tad cepšanas ilgums…

Liellopu aknas skābā krējumā.

Liellopu aknas skābā krējumā. Aknas nomazgā, noņem plēvi, izgriež žultsvadus, tad sagriež šķēlēs, apkaisa ar sāli, pipariem. Pannā uzkarsē eļļu. Sagriež sīki sīpolu un atsevišķā pannā ar eļļu apcep. Aknas šķēles apviļā miltos, tad apcep, sakarsētā eļļā, no abām pusēm. Tad pārliek aknas seklā katliņā, pievienojot apceptu sīpolu, skābo krējumu, sulu no pannas, kurā tika ceptas aknas, un vienu glāzi gaļas buljona vai ūdens. Tad katlām uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 25–40 minūtes. Gatavo aknu šķēles pārliek traukā. Mērcei, pēc garšas pievieno sāli, un pārlej pāri aknu šķēles, virsū pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Piedevai varat dot ceptus…

Maisiņā cepta cūkgaļas fileja ar garšvielām

Maisiņā cepta cūkgaļas fileja ar garšvielām. Sastāvdaļas:Melnie pipariSojas mērce 30-50mlŽāvēti pētersīli 1 tējkaroteŽāvēti maurloki 1 ĒKGaršvielu maisījums cūkgaļai 1/2 tējkaroteSinepes 1/2 tējkaroteSarkana paprika 1/4 tējkaroteCūkgaļas fileja 500 g Cūkgaļas filej nomazgā, nosusina ar papīra dvieli, notīra no dzīslām un plēvēm. Bļodā lēj eļļu, pievieno sāli, lociņus, pētersīļus, garšvielas, piparus, sinepes, papriku, visu samaisa kopa ar sojas mērci. Gaļu liek bļodā un kārtīgi ieziež ar marinādi. Cepamo maisiņu atver, liek tajā gaļu, tad maisiņu savēlk ar aiztaisāmo, nogriež maliņu. Gaļu novieto uz plāts un sakarsētā cepeškrāsnī cep 175 °C, 90 minūtes. Gatavu izņem no cepeškrāsns, prbauda gatavību ar termometru, tad atstāj…

Saldā klimpu zupa ar āboliem

Saldā klimpu zupa ar āboliemSastāvdaļas: Ūdens 2LCukurs 200 g (atkarībā no tā cik saldi ir āboli un cik salds garšo)Kanēļa standziņa 13-4 vidēja lieluma āboli Mīklai:Cukurs 2 ĒD.KSāls 1/4 tējkarotesŪdens 2 ĒD.K (cik olas tik arī ūdens)Olas 2Milti 6-8 ĒD.K Pagatavošana:Katliņā lej 2L ūdens, pievieno cukuru 200g,kanēli uzvāra līdz cukurs izkusis. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež vidēji plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liek katlā vārīties, apmēram 10 minūtes. Kamēr āboli gatavojās, pagatavosim klimpu mīklu.Bļoda liek olas 2gab, sāli, ūdeni, cukuru visu samaisa, līdz mīkla gluda bez kunkulīšiem, (mīklai jābūt kā skābs krējums ). Kad ābolikļuvuši mīksti, ņem mazo karotīti…

Mencu aknu salāti

Kārtainie mencu aknu salāti ar žāvētam plūmēm. Sastāvdaļas: (apmēram 8 porcijām)4 vārītas olas1 vārīts burkāns3 vārīti kartupeļi8-10 žāvētas plūmes3-4 lociņi, dilles, pētersīļi( ja vēlas)1 bundža konservētu mencu aknu eļļa150 g majonēzes Olas cieti novāra (10 minūtes), burkānus un kartupeļus novāra sāls ūdenī, līdz tie ir mīksti (20-25 minūtes. Atdzesē, nomizo, atdala baltumus no dzeltenumiem. Sarīvē uz rupjās rīves, sasmalcina plūmes un zaļumus ar nazi.Mencu aknām nolej lieko eļļu, pēc tam sasmalcina to ar dakšiņu.Salātus kārto kārtās salātu traukā vai porcijās uz šķīvjiem, izmantojot konditorejas formu riņķis. Vienmērīgā slānī izkārto kartupeļus, burkānus, mencu aknas, žāvētas plūmes, lociņus, dilles, pētersīļi( ja vēlas),olu…