Kā pagatavot: Pelēkie zirņi ar speķi.

Pelēkie zirņi ar speķi ir latviešu nacionālās virtuves klasika. Ziemassvētku un Jauno gadu ēdiens. Sastāvdaļas: pelēkie zirņi 350 g, ūdens, žāvēta krūtiņa 200g (vai citi žāvējumi), sīpols 1 vai 2 gab, sāls, melnie pipari pēc garšas. Pelēkos zirņus liek mērcēties aukstā ūdenī 2-3 stundas vai pat citreiz ja ir laiks atstāj uz nakti. Tad tiem nolej ūdeni un tos noskalo tekošā ūdenī. Katlā lej tīru ūdeni, liek pelēkos zirņus un vāra (40-50 minūtes atkarīgs no zirņiem), līdz zirņi mīksti. Ja ar laiku ūdens iztvaicējis katlā var pievienot vārošu ūdeni. Kad zirņi gandrīz gatavi pievieno sāli. Sīpolus, žāvētu krūtiņu jeb citus…

Kā pagatavot: (cepamajā maisā) Cepeškrāsnī cepta vistiņa svētku galdam!

Sastāvdaļas: vista 1 gab, majonēze, krējums vai kečupu pa - 2 ēdamkatotes, sinepes 1 tējkarote, ķiploks 1 daiviņa, sāls 1 tējkarote, karija pulveris 1/2 tējkarote, augu eļļa 2 ēdamkatotes. Vistu noskalo, nosusina ar dvieli, nogriež (asti) un liekus taukus. Majonēzi sajauc ar sinepēm, karija pulveri, sāli, pipariem un ķiploku. Ar doto mērci ieziež vistiņu. Tad to ietin plēvē vai maisiņā un uz nakti tur ledusskapī ( lai marināde ievelkas). Vistu liek produktu cepšanas maisiņā un aizver galus, dažās vietas izgriež (lai cepšanas laika maisiņš nepārsprāgst ). Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180-200 *С 50-60 minūtes ( ja vistiņa liela tad līdz 90…

Kā pagatavot: Biskvīta rulete ar maigu krēmu bez laktozes.

Mūsu interneta veikalā ķēķis.lv atradīsi, konditorejas maisiņus, uzgaļu, kūku- tortes forma, otiņas, konditorejas inventāru. Sastāvdaļas:Krēmam. olu dzeltenumi 3 gab, kartupeļu milti (kartupeļu ciete) 15 g, cukurs 60 g, vanilīna cukurs 1/2 tējkarotes, dzērveņu sula 80 ml, augu eļļa 50 ml, vīns 30 ml, ūdens 45 ml. Gatavo krēmu: Ūdenī izšķīdina cukuru un vīnu, vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Olu dzeltenumus sajauc ar vanilīna cukuru, kartupeļu miltiem, dzērveņu vai kādu citu sulu. Visu samaisa, pievieno augu eļļu, un uz maza uguns uzvāra līdz sabiezē. Sastāvdaļas: Biskvītam. milti 30 g, kartupeļu milti (kartupeļu ciete) 30 g, olas 3, cukurs 60 g,…

Kā pagatavot: Kūciņu 'Saldais kartupelis'

  Kūciņa saldais kartupelis kuru pagatavošanai ir nepieciešams nedaudz laika, konditorejas inventārs un produkti.   Gaļas mašīna, gaļu, dārzeņus un mīklu malšanai Rīve riekstiem manuāla, n-t       Proficook digitālie virtuves svari no 1g- 5 kg Culinaria silikona lāpstiņa 23cm   Jums vajadzēs šādi virtuves piederumi un instrumenti. Jūs varat iegādāties interneta veiklā ĶĒĶIS.LV Ātra piegāde visā Latvijā!  Sastāvdaļas: vaniļas sausiņi vai cepumi 150 g, kakao pulveris 1 ēdamkarote, piens vai iebiezināts piens 80 ml, sviests 50 g, cukurs 75 g, vaniļas cukurs 1/2 tējkarotes, rieksti, šokolāde, pūdercukurs. Vaniļas sausiņus vai cepumus sasmalcina vai samaļ gaļasmašīnā, tad pievieno cukuru,…

Kā pagatavot: Našķis no kura nav iespējams atteikties!

Cepti banāni kraukšķīgā mīklas garoziņā. Sastāvdaļas: banāni 2 gab, rīsu milti 45 g, kokosrieksta skaidiņas 20 g, cukurs 30 g, sāls 1/4 tējkarotes, cepamais pulveris 1/4 tējkarotes, sezama sēklas 1 ēdamkarote, ūdens 70 ml, eļļa cepšanai. Kokosrieksta skaidiņas iemērc siltā ūdenī 30 ml, (10-15 minūtes). Banānus nomizo, sagriež gareniski šķēlītes un uz pusēm ( jo gatavāki banāni jo labāk). Rīsu miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri, kokosrieksta skaidiņas un apceptās uz sausas pannas sezama sēklas (sēklas cep 3-5 minūtes), pievieno ūdeni un samaisa,(mīklai jābūt kā šķidram krējumam tāpēc lejot ūdeni jāskatās). Banāna daiviņas apviļā sagatavotā mīklā. Cep pannā karstā eļļā līdz…

Kā pagatavot: Ābolu sambuks ar mērci.

Nezinu kur likt ābolus, tad ābolu gaisīgais olbaltumu deserts būs tieši laikā. Sastāvdaļas: olu baltumi 1 gab, želatīns 10 g, cukurs 100 g, ābolu biezenis (bez cukura) 210 g, vaniļas cukurs 1/2 tējkarotes. mērcei: sausais sarkanvīns vai sarkano jāņogu sula 50 ml, ūdens 50 ml, cukurs 75 g, kartupeļu ciete 1/2 tējkarotes, citrona miziņa. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Nomazgātus ābolus liek cepeškrāsnī 190*С - 20-25 minūtes, līdz mīksti. Kamēr āboli karti tos izberž caur sietu. Ābolu biezenim pievieno cukuru, olu baltumu un vaniļas cukuru( ja garšo kanēli šķipsnu), masu saputo līdz tā dubultojas un paliek balta. Trauku…