NODERĪGI

Kā pagatavot: Kraukšķīgi sīpolu gredzeni mīklā.

Sastāvdaļas: sīpoli 2-3 gb, milti 150 g, sāls 1 tējkarote, kukurūzas ciete 30 g, ūdens 120 ml, olas dzeltenumi 2 gb, garšvielas ( melnie pipari, paprika, rozmarīns), augu eļļa cepšanai. Jums vajadzēs šādi virtuves piederumi: mizojamais nazis virtuves nazis bļoda panna putu karote virtuves dēlītis Ar mizojamo nazi nomizo sīpolu, sagriež 5-8 mm šķēlēs un katru šķēli sadala ripiņās. Nelielā bļoda pusi no miltiem sajauc ar garšvielām un sāli, sīpola ripiņas apviļā miltos līdz tie ir pārklāti un pa vienam iemērc mīklā. Sīpolu gredzenus liek uzkarsēta eļļa, cep līdz tie kļūst zeltaini. Kad gredzeni ir gatavi tos ar putu karoti…

Kā pagatavot: Pupiņu maltās gaļas sautējums ar tomātu gabaliņiem.

Sastāvdaļas: liellopu maltā gaļa 350 g, konservētas pupiņas 300 g, seleriju kāts 35 g, sīpoli 1 gb, cukurs 1-2 tējkarotes pēc garšas, sāls 1/2 tējkarotes pēc garšas, tomāti savās sulās 200 g. gaļas garšvielas, eļļa cepšanai. Sīpolus un selerija kātu sakapā ar nazi, panna ar eļļu apcep. Atsevišķā pannā apcep malto gaļu ar garšvielām, tad pievieno apceptos dārzeņus (sīpolu, selerija kātu), sīki sagrieztos konservētos tomātus, 1/2 tējkarotes cukura, sāli pēc garšas. Visu samaisa un sautē zem vāka 30-40 minūtes. Tad liek klāt konservētos vai vārītus pupiņas, uzkarsē un pasniedz galdā. Mūsu interneta veikals ĶĒĶIS.LV piedāvā virtuves preces: visa veida virtuves…

Kā pagatavot: Konservēti gurķi.

Nelielus gurķus nomazgā, iemērc aukstā ūdenī 5-6 stundas (lai saglabātu stingru konsistenci). Garšvielas noskalo ar nazi aukstu ūdeni un smalki sagriež. Puse no garšvielām liek burkas apakšā, tad ieliek gurķus un pārklāj tos ar garšvielām un pārlej ar karstu marinādi. Uzliek metāla vāciņus un pasterizē 100 ° C temperatūrā izmantojot termometri konservēšanai : 0,5 l burkas - 6-8 minūtes, 1 l-10, 3 l-12-15 minūtes. Gurķus var arī nesterilizēt. Tad burkas ar gurķiem un garšvielām (bez ķiplokiem un pipariem), pārlej verdošu ūdeni, burkai uzliek vāciņu un pārsedz ar dvieli un ļauj nostāvēties 2 līdz 3 minūtes, pēc tam ūdeni nolej, un…

Kā pagatavot: Biezpiena klimpas.

Sastāvdaļas: 500 g biezpiena, 150 g miltu, 2 olas, 3-4 ēdamkarote cukura, 1/2 tējkarote vanilīna cukura, rīvmaize 3 ēdamkarotes, šķipsnas sāls.Biezpienu samaļ gaļas mašīnā vai izberz caur sietu , pievieno olas, cukuru, sāli, masu samīca, pievieno caur sietu izsijātus miltus un samīca viendabīgā masā. Biezpiena mīklu liek uz galda, apviļā miltos, sarullē un ar miklas skrāpi- lāpstiņu sagriež nelielos gabaliņos( 2x2cm). Katliņā uzvāra ūdeni, pieber šķipsnu sāls. Klimpas gabaliņus laiž vārošā ūdenī, biezpiena klimpas gatavas, kad tās uzpeld virspusē. Gatavas klimpas ar putu karoti ņem no katla, liek uz šķīvjiem , apslaka ar izkausētu sviestu vai skābu krējumu un apceptiem…

Kā pagatavot: Ātra ābolu kūka-pīrāgs.

Sastāvdaļas: milti 125 g, olas 3 gb, cukurs 200 g, āboli 300 g, vaniļas cukurs 1/2 tējkarotes Pirms sāksiet gatavot visus produktus būtu vēlams uzlikt uz svariem un nosvērt, tad tava kūka izdosies. Putojamā traukā liekam 3 olas, 200 g cukura, vaniļas cukurs vai vaniļas ekstraktu, visu puto ar rokas mikseri vai konditorejas putotāju 5-8 minūtes līdz masa dubultojas. Tad pievieno caur sietu izsijātus miltus 125 g, un uz lēna ātruma visu uzmanīgi iemaisa, var izmantot silikona vai koka lāpstiņu tad mīklu maisa no apakšas uz augšu, līdz masa gluda, viendabīga. Tortes formā ieklāj cepamo papīru, ieeļļo formu un papīru,…

Kā pagatavot: Citronu Suflē.

Vienu citronu nomazgā, ar nazi gareniski pārgriež uz pusēm, un izņem ārā citrona mīkstumu tā lai miziņa paliek neskarta, šajā gadījuma bus viegli to izdarīt ar seržu izņēmēju . Kad mums ir divas tukšas citrona laiviņas pagatavosim suflē. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, palīga nāks olu baltuma atdalītājs , olas dzeltenumu liek putojamā traukā pievieno 2 tējkarotes cukura, 1 tējkaroti citrona sulas, saputo līdz masa gluda un spīdīga, vari izmantot rokas mikseri vai putotāju . Cita virtuves traukā puto olu baltumu, to sakuļ stingrās putās, pievieno 3 tējkarotes cukura un turpina putot, līdz izveidojas bieza, stingra nedaudz spīdīga masa. Tad…