NODERĪGI

Kā pagatavot: Mērces.

Mērces papildina ēdiena garšu, smaržu, padara ēdienu sulīgāku. Pie karstajiem gaļas, zivju, dārzeņu putraimu un miltu, pākšaugu ēdieniem pasniedz karstās mērces, pie aukstajiem ēdieniem - aukstās mērces, pie saldajiem ēdieniem - saldās mērces. Mērces gatavo uz pannas pirkt pannu interneta. Karstās mērces atkarībā no krāsas iedala brūnajās un baltajās mērcēs. Kā šķidrumu mērcēm lieto gaļas, zivju vai sēņu buljonu, dārzeņu novārījumu, ūdeni, pienu vai krējumu. Garšīgas brūnās mērces iegūst, ja tās gatavo no brūnā gaļas buljona vai šķidruma, ko iegūst, pēc gaļas cepšanas uz pannas uzlejot ūdeni un savārot. Kā pagatavot brūno gaļas buljonu. Brūnais gaļas buljons (1L)sastāvdaļas lai zinātu…

Kā pagatavot cepumus: Cepumi ar glazūru kas burtiski kūst mutē.

 Mīklas traukā liek 2 veselas olas un 1 dzeltenums, 100 g cukurs, ( kardamons, kanēlis, krustnagliņas, ingvers, kopā 1 TK), sāls 1/4 TK, miežu iesals vai medus 1 TK, masu sakuļ ar putotāj tad pievieno 150 ml eļļu vai sviestu. Caur sietu izsijā 120 g, miltus kopā ar 120 g, kartupeļu cieti un cepamo pulveri, pievieno olu masai, sajauc līdz mīkla viendabīga. Mīklu liek konditorejas maisiņā un ar gludo uzgali ( izspiež uz plāts ) kurā ieklāts cepamais papīrs,( mīklu var likt arī ar karoti). Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180-200c, 8-9 minūtes. Kamēr cepumi cepeškrāsnī, pagatavosim glazūru: 1 olas baltums, 4-5…

Kā pagatavot: Kabaču šķēles alus mīklā.

Kā pagatavot: Kabači alus mīklā no interneta veikala ķēķis.lv Jaunus kabačus nomazgā, ar mizojamo nazi nomizo, sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli. Miltiem 100 g, (var pievienot ķiploku, sarkano papriku), pievieno 1 olu, alu 100 ml, tad mīklu bļodiņā kārtīgi samaisa. Kabaču šķēlēs apviļā mīklā un pannā apcep sakarsētos taukos no abām pusēm, uz lēnas uguns. Iesakiet draugiem šo recepti un interneta veikalu ķēķis.lv kurā var iegadāties virtuves un gatavošanas piederumus. Kabaču šķēlītes pasniedz ar krējumu. Labu apetīti!

Kā pagatavot: Mājās pagatavoti eklēri- vēja kūciņa.

Mīkla: katliņā uzvāra 1/4 TK sāls, 100 ml ūdens un 100 ml piena, pievieno 100 g sviesta. Tik līdz sviest izkūst, nenoņemot no uguns, tad ar koka karoti jāiemaisa 150 g milti. Kad tas izdarīts, katliņš jāliek atkal uz uguns un karsējot cītīgi jāmaisa, lai mīkla saveļas lielā pikucī(mīklai jābūt spīdīgai un gludai), tad atkal katliņš jānoņem no uguns nedaudz atdzesē (2-4 minūtes)tad pievieno olas 4gab, pa vienai mīklu nepārtraukti maisot, jāiegūst spīdīga, viendabīga mīkla. Uz cepešpannas kurā ir ieklāts un ietaukots cepamais papīrs liek mīklas piciņas ar konditorejas maisiņu vai karoti. Cep sakarsētā 220 °C cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes,…

Kā pagatavot: Melno rutku salāti ar gurķi.

Melnos rutkus 200-300g, ar mizojamo nazi nomizo, ar rīvi sarīvē, pārkaisa ar sāli 1/2 tējkarote , cukuru un pievieno piparmētras lapiņu. Melnos rutkus bļoda atsit, ļauj pastāvēt,( 5-10 minūtes), izmantojot caurduri nospiež sīvo sulu, tad noskalo ar novārītu ūdeni un nospiež, izņem piparmētru lapiņu. Ar mizojamo nazi nomizo gurķi, sakapā ar virtuves nazi dilles, izmantojot virtuves dēlīti pievieno rutkiem un pārlej ar augu eļļu, izmantojot eļļas trauku (var pielikts skābu krējumu ). Labu apetīti! Esiet laipni gaidīti interneta veikala ķēķis.lv iesaki citiem!

Kā pagatavot Smilšu mīklas pīrāgs ar ķiršu pildījumu.

Mērtrauka lej aukstu ūdenī 125 ml tajā izšķīdina sāli 1/4 TK. Miltus 300 g, izsijā ar sietu , sajauc uz rīvēs sarīvētu margarīnu 135 g, vai sakapātu ar virtuves nazi , pievieno sāls ūdeni un un samīca mīklu. Gatavo mīklu liek maisiņa, novieto ledusskapī 20 minūtēm. Pa to laiku ar ķiršu-plūmju kauliņu izspiedēju izņem kauliņus no ķiršiem 600 g, un samaisa ar cukuru 200 g, milti vai kartupeļu ciete 2 ĒK. Gatavo mīklu sadala ar mīklas skrāpi izveltnē ar mīklas rulli, to liek cepamā formā ar izņemamu pamatni un pilda ķiršu pildījumu. Atlikušo mīklu izrullē un sagriež ar konditorejas nazis…