Kā pagatavot : Klasiska recepte svaigu kāpostu un burkānu salāti.

Kāpostus nomazgā ar aukstu ūdeni, kāpostus labāk iegādāties veselus. Kāpostus 400-600 g smalki sagriež ar virtuves nazi , ja ir kāpostu ēvele sarīvē tad izmanto to, arī sīpolu vienu maziņu un buntīti zaļumus,( dilles, pētersīļus) ar nazi smalki sagriež. Burkānu 1 gb ar dārzeņu nazi nomizo un uz rupjas rīves sarīvē. izdevīgas cenas interneta veikala, pirkt ķēķis.lv Dārzeņus liek bļoda, saberž ar sāli 1/2 tējkarote ērtībai izmanto mērkarotes , cukuru 1/2 tējkarote , līdz izveidojas (sula), salātus pārlej ar ābolu etiķi6%, 1 tējkarote un eļļu 50 ml (garšvielas pievieno pēc garšas). Gatavu atstāj ievilkties 20-30 minūtes, vai baudīt uzreiz. Labu…

Kā pagatavot: Vistas filejas gabali pikantajā mērcē.

Vistas fileju 2-3 gb ar virtuves filejas nazi sagriež nelielos gabaliņos (3x3cm). Lielā bļodā samaisa miltus 2 ĒK, kartupeļu cieti 1 ĒK, atsevišķā bļodā ar putotāju sakuļ 1 olu pievieno vistas garšvielas maisījumu 1 TK, samaisa un apviļā vistas gabaliņus miltu maisījumā (apviļā tā lai katrs gabaliņš būtu pārsegts ar miltiem). Katlā (uzkarsē augu eļļu 500 ml tajā liek vistas gabaliņus apcep līdz zeltaini (cep 5-7 minūtes). Vistas gabaliņus ar putu karoti izņem no eļļas, liek sagatavotā mērce, apmaisa un 2-3 minūtes vāra. Pasniedz ar rīsiem. Labu apetīti novēla interneta veikals ķēķis.lv kura Jūs varat iegadāties visu nepieciešamo maltītes pagatavošanai:…

Kā pagatavot: Ātrā biezpiena kūku vai torte bez cepšanas.

Gatavojam biezpiena pildījumu; katliņā liek olu dzeltenumus 2 gb, ūdeni 120 ml un nepārtraukti maisot uz lēnas uguns uzvāra, katliņu noņem no uguns nedaudz atdzesē(5 minūtes), pievieno uzbriedinātu želatinu (bļodiņā ber 8 g, želatīnu un uzlej 50 ml auksta ūdens, uzbriedina 15 minūtes), kad želatīns ir pievienots rūpīgi to iemaisa. Biezpienu 200 g, samaļ gaļasmašīnā vai izberž caur sietu, pievieno 1/4 TK sāli, 1 TK vaniļas cukuru. Ar putotāju saputo 2 gb, olu baltumus (stigras putas) un iecilā biezpienā. pirkt sietiņš, caurduris, katlu interneta veikalā. Gatavojam mīklu; 100 g, sviestu saputo, pievieno 120 g, pūdercukuru, 1/4 TK kanēli, sasmalcinātus gaļas…

Kā pagatavot: Sīpolu salāti - marinēti sīpoli

Laba piedeva - garnīrs šašlikam Sīpolu salāti - marinēti sīpoli. Sīpolus 4-5 gab. nomizo, sagriež gredzenos, saliek uzglabāšanas traukā ar vāku , apslaka ar eļļu izmantojot trauku ar smidzinātāju , pārlej ar karstu marinādi, aizvāko un ļauj sīpoliem ievilkties 60-90 minūtes ievilkties. Labu apetīti! Marināde: mērkrūzē nomer 150 ml ūdens , tad pārlej katliņā, pievieno eļļu 1-2 EK, sāls 1 TK, etiķis 6% 50 ml lai būtu ērtāk izmanto mērkarotes pirkt interneta veikala ķēķis.lv, cukurs 2 TK, smaržīgi pipari 1-2 gb, krustnagliņas 1-2 gb, lauru lapa 1 gb, garšvielas, karsē 2-4 minūtes.

Kā pagatavot: Mērces.

Mērces papildina ēdiena garšu, smaržu, padara ēdienu sulīgāku. Pie karstajiem gaļas, zivju, dārzeņu putraimu un miltu, pākšaugu ēdieniem pasniedz karstās mērces, pie aukstajiem ēdieniem - aukstās mērces, pie saldajiem ēdieniem - saldās mērces. Mērces gatavo uz pannas pirkt pannu interneta. Karstās mērces atkarībā no krāsas iedala brūnajās un baltajās mērcēs. Kā šķidrumu mērcēm lieto gaļas, zivju vai sēņu buljonu, dārzeņu novārījumu, ūdeni, pienu vai krējumu. Garšīgas brūnās mērces iegūst, ja tās gatavo no brūnā gaļas buljona vai šķidruma, ko iegūst, pēc gaļas cepšanas uz pannas uzlejot ūdeni un savārot. Kā pagatavot brūno gaļas buljonu. Brūnais gaļas buljons (1L)sastāvdaļas lai zinātu…

Kā pagatavot cepumus: Cepumi ar glazūru kas burtiski kūst mutē.

 Mīklas traukā liek 2 veselas olas un 1 dzeltenums, 100 g cukurs, ( kardamons, kanēlis, krustnagliņas, ingvers, kopā 1 TK), sāls 1/4 TK, miežu iesals vai medus 1 TK, masu sakuļ ar putotāj tad pievieno 150 ml eļļu vai sviestu. Caur sietu izsijā 120 g, miltus kopā ar 120 g, kartupeļu cieti un cepamo pulveri, pievieno olu masai, sajauc līdz mīkla viendabīga. Mīklu liek konditorejas maisiņā un ar gludo uzgali ( izspiež uz plāts ) kurā ieklāts cepamais papīrs,( mīklu var likt arī ar karoti). Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180-200c, 8-9 minūtes. Kamēr cepumi cepeškrāsnī, pagatavosim glazūru: 1 olas baltums, 4-5…