NODERĪGI

Kā pagatavot Cukura smalkmaizītes.

500g miltu izsijā caur sietu , pievieno rauga 7g, cukura 40g, sāls 5g, samaisa. Sausiem produktiem pievieno 1 olu, siltu ūdeni 300ml, olīveļļu 50ml vai sviestu, un mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no bļodas malām un rokām. Mīklu nolīdzina, noliek stikla traukā pārliek ar pārtikas plēvi un ledusskapi raudzē 90 minūtes. Gatavo mīklu sadala ar Lāpstiņa-skrāpis nelielos kumosiņos (40g), katru izveltnē ar mīklas rulli plānā plācenī ieeļļo to un paber ar sietiņu sijāšanai ar cukuru var pievienot kanēli ( pa 1- tējkarote cukura)sarullē, pārloka un iegriez gandrīz līdz galam un atver (veidojot taureņi). Smalkmaizītes liek uz ietaukota plāts vai…