Kā pagatavot: Kabaču šķēles alus mīklā.

Kā pagatavot: Kabači alus mīklā no interneta veikala ķēķis.lv Jaunus kabačus nomazgā, ar mizojamo nazi nomizo, sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli. Miltiem 100 g, (var pievienot ķiploku, sarkano papriku), pievieno 1 olu, alu 100 ml, tad mīklu bļodiņā kārtīgi samaisa. Kabaču šķēlēs apviļā mīklā un pannā apcep sakarsētos taukos no abām pusēm, uz lēnas uguns. Iesakiet draugiem šo recepti un interneta veikalu ķēķis.lv kurā var iegadāties virtuves un gatavošanas piederumus. Kabaču šķēlītes pasniedz ar krējumu. Labu apetīti!

Kā pagatavot: Mājās pagatavoti eklēri- vēja kūciņa.

Mīkla: katliņā uzvāra 1/4 TK sāls, 100 ml ūdens un 100 ml piena, pievieno 100 g sviesta. Tik līdz sviest izkūst, nenoņemot no uguns, tad ar koka karoti jāiemaisa 150 g milti. Kad tas izdarīts, katliņš jāliek atkal uz uguns un karsējot cītīgi jāmaisa, lai mīkla saveļas lielā pikucī(mīklai jābūt spīdīgai un gludai), tad atkal katliņš jānoņem no uguns nedaudz atdzesē (2-4 minūtes)tad pievieno olas 4gab, pa vienai mīklu nepārtraukti maisot, jāiegūst spīdīga, viendabīga mīkla. Uz cepešpannas kurā ir ieklāts un ietaukots cepamais papīrs liek mīklas piciņas ar konditorejas maisiņu vai karoti. Cep sakarsētā 220 °C cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes,…

Kā pagatavot: Melno rutku salāti ar gurķi.

Melnos rutkus 200-300g, ar mizojamo nazi nomizo, ar rīvi sarīvē, pārkaisa ar sāli 1/2 tējkarote , cukuru un pievieno piparmētras lapiņu. Melnos rutkus bļoda atsit, ļauj pastāvēt,( 5-10 minūtes), izmantojot caurduri nospiež sīvo sulu, tad noskalo ar novārītu ūdeni un nospiež, izņem piparmētru lapiņu. Ar mizojamo nazi nomizo gurķi, sakapā ar virtuves nazi dilles, izmantojot virtuves dēlīti pievieno rutkiem un pārlej ar augu eļļu, izmantojot eļļas trauku (var pielikts skābu krējumu ). Labu apetīti! Esiet laipni gaidīti interneta veikala ķēķis.lv iesaki citiem!

Kā pagatavot Smilšu mīklas pīrāgs ar ķiršu pildījumu.

Mērtrauka lej aukstu ūdenī 125 ml tajā izšķīdina sāli 1/4 TK. Miltus 300 g, izsijā ar sietu , sajauc uz rīvēs sarīvētu margarīnu 135 g, vai sakapātu ar virtuves nazi , pievieno sāls ūdeni un un samīca mīklu. Gatavo mīklu liek maisiņa, novieto ledusskapī 20 minūtēm. Pa to laiku ar ķiršu-plūmju kauliņu izspiedēju izņem kauliņus no ķiršiem 600 g, un samaisa ar cukuru 200 g, milti vai kartupeļu ciete 2 ĒK. Gatavo mīklu sadala ar mīklas skrāpi izveltnē ar mīklas rulli, to liek cepamā formā ar izņemamu pamatni un pilda ķiršu pildījumu. Atlikušo mīklu izrullē un sagriež ar konditorejas nazis…

Kā pagatavot Cukura smalkmaizītes.

500g miltu izsijā caur sietu , pievieno rauga 7g, cukura 40g, sāls 5g, samaisa. Sausiem produktiem pievieno 1 olu, siltu ūdeni 300ml, olīveļļu 50ml vai sviestu, un mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no bļodas malām un rokām. Mīklu nolīdzina, noliek stikla traukā pārliek ar pārtikas plēvi un ledusskapi raudzē 90 minūtes. Gatavo mīklu sadala ar Lāpstiņa-skrāpis nelielos kumosiņos (40g), katru izveltnē ar mīklas rulli plānā plācenī ieeļļo to un paber ar sietiņu sijāšanai ar cukuru var pievienot kanēli ( pa 1- tējkarote cukura)sarullē, pārloka un iegriez gandrīz līdz galam un atver (veidojot taureņi). Smalkmaizītes liek uz ietaukota plāts vai…