NODERĪGI

Kā pagatavot: sēņu krēmzupa

Katlā ielej buljonu, pievieno sēņu katiņus, 2 veselus sīpolus, 2 ķiploka daiviņas, laurlapas un timiānu. Uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt 30 minūtes. Noņem no uguns un izkāš caur sietiņu. Buljonu noliek malā.  Zupas katlā uz mērenas uguns sakarsē eļļu. Pievino atlikušos sīpolus, ķiplokus, selerijas un puravus un sautē 3-4 minūtes. Pieber sāli un piparus. Pievieno sēnes un sautē vēl 5 minūtes. Pielej buljonu, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes līdz sēnes kļūst mīkstas. Zupu sablendē. Iemaisa saldo un skābo krējumu. Vēlreiz  uzmanīgi uzkarsē, taču neuzvāra. Pārkaisa ar lociņiem un pasniedz karstu.

KĀ PAGATAVOT: Mājas Kāpostu tīteņi ar kartupeļiem tomātu mērcē

Kāpostu tīteņi ar kartupeļiem Ēdiena pagatavošanā Jums palīdzēs šādi virtuves trauki, piederumi: ar trauku veikalu ĶĒĶIS.LV gatavot viegli.   Globe panna 28cm, KITCHEN SELECTION Siets metal. 28cm tauku aizsardzībai 34040 Stikla vāks ar metāla malu 28cm   Sastāvdaļas: vidēji liela kāpostgalva 1 gab, kartupeļi 500,g, ola 1 gab, muskatrieksts 1/4 tējkarotes, sīpols 1 gab, ķiploks 1 daiviņa, selerijas sakni 50g, tomātu sula 200 ml, sāls, pipari, pārējās garšvielas pēc izvēles, augu eļļa. Katls nerūsējošā tērauda 24cm 6.1L CORI Stangas servēšanai met-plast 20cm 17494 Filejas nazis 15cm, sarkans, STALGAST   Kāpostu tīteņu gatavošana: Kāpostam noņem virsējās lapas, ja tās ir bojātas,…

Kā pagatavot: Pelēkie zirņi ar speķi.

Pelēkie zirņi ar speķi ir latviešu nacionālās virtuves klasika. Ziemassvētku un Jauno gadu ēdiens.   Jums vajadzēs šādi virtuves trauki, piederumi. Trauku veikalā ĶĒĶIS.LV atradīsiet visu nepieciešamo maltītes pagatavošanai.   Globe katls 24cm 6.3l, KITCHEN SELECTION Cortina granitium panna 24 cm, BALLARINI     Polywood virtuves nazis 11.5cm, TRAMONTINA Bļodiņa TITAN d 20cm   Sastāvdaļas: pelēkie zirņi 350 g, ūdens, žāvēta krūtiņa 200g (vai citi žāvējumi), sīpols 1 vai 2 gab, sāls, melnie pipari pēc garšas. Pelēkos zirņus liek mērcēties aukstā ūdenī 2-3 stundas vai pat citreiz ja ir laiks atstāj uz nakti. Tad tiem nolej ūdeni un tos noskalo…

Kā pagatavot: (cepamajā maisā) Cepeškrāsnī cepta vistiņa svētku galdam!

Sastāvdaļas: vista 1 gab, majonēze, krējums vai kečupu pa - 2 ēdamkatotes, sinepes 1 tējkarote, ķiploks 1 daiviņa, sāls 1 tējkarote, karija pulveris 1/2 tējkarote, augu eļļa 2 ēdamkatotes. Jums vajadzēs šādi virtuves trauki, piederumi. Trauku interneta veikalā ĶĒĶIS.LV atradīsiet visu nepieciešamo virtuvei traukus un virtuves piederumus gatavošanai.   Dēlītis 53x32,5 cm, 15mm, sarkans, Handi Plastmasa dēlis 26x16cm, balts,Tescoma Kapājamais nazis UNIVERSAL 16cm       Athus virtuves nazis 20cm, TRAMONTINA Termometrs cepšanai, TESCOMA Termometrs cepeškrāsnij, TESCOMA   Vistu noskalo, nosusina ar dvieli, nogriež (asti) un liekus taukus. Majonēzi sajauc ar sinepēm, karija pulveri, sāli, pipariem un ķiploku. Ar doto…

Kā pagatavot: Biskvīta rulete ar maigu krēmu bez laktozes.

Jums vajadzēs šādi virtuves piederumi.   Konditorejas Lāpstiņa 4.3x30cm liekta Delicia kūku dekorēšanas lāpstiņa       Forma tortei 25-50cm 22-41cm h-5cm sabīdāma Papīrs cepšanai 38cm x 100m   Mūsu interneta veikalā ķēķis.lv atradīsi, konditorejas maisiņus, uzgaļu, kūku- tortes forma, otiņas, konditorejas inventāru. Sastāvdaļas:Krēmam. olu dzeltenumi 3 gab, kartupeļu milti (kartupeļu ciete) 15 g, cukurs 60 g, vanilīna cukurs 1/2 tējkarotes, dzērveņu sula 80 ml, augu eļļa 50 ml, vīns 30 ml, ūdens 45 ml. Gatavo krēmu: Ūdenī izšķīdina cukuru un vīnu, vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Olu dzeltenumus sajauc ar vanilīna cukuru, kartupeļu miltiem, dzērveņu vai kādu citu…

Kā pagatavot: Kūciņu 'Saldais kartupelis'

  Kūciņa saldais kartupelis kuru pagatavošanai ir nepieciešams nedaudz laika, konditorejas inventārs un produkti.   Gaļas mašīna, gaļu, dārzeņus un mīklu malšanai Rīve riekstiem manuāla, n-t       Proficook digitālie virtuves svari no 1g- 5 kg Culinaria silikona lāpstiņa 23cm   Jums vajadzēs šādi virtuves piederumi un instrumenti. Jūs varat iegādāties interneta veiklā ĶĒĶIS.LV Ātra piegāde visā Latvijā!  Sastāvdaļas: vaniļas sausiņi vai cepumi 150 g, kakao pulveris 1 ēdamkarote, piens vai iebiezināts piens 80 ml, sviests 50 g, cukurs 75 g, vaniļas cukurs 1/2 tējkarotes, rieksti, šokolāde, pūdercukurs. Vaniļas sausiņus vai cepumus sasmalcina vai samaļ gaļasmašīnā, tad pievieno cukuru,…