Kā pagatavot: kartupeļu kūciņas ar tomātiem. Piedevas.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Sešas cepamveidnītes (-250 ml) ieziež ar eļļu. Kartupeļus ieber katlā ar verdošu sālsūdeni. Vāra 15-20 minūtes. Kartupeļus nokāš, ieber lielā bļodā un samīca. Pievieno sieru, sīpolus, sāli un piparus. Pielej sakultās olas un rūpīgi samaisa. Kartupeļu mīklu pilda veidnītēs un ar karoti pieplacina. Liek krāsnī un cep 20 minūtes, līdz virsiņa viegli apbrūnē. Tikmēr pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu, ieber tomātus un timiānu, pārkaisa sāli un piparus un sautē5 minūtes. Noņem no uguns. Gatavas kūciņas izgāž no veidnītēm uz sasildīta šķīvja. Ar karoti uzliek tomātus un pasniedz karstas. Trauku un virtuves piederumu, virtuvei - mazā…

Kā pagatavot: šokolādes tiramisu

Bļodā iepilda 180 ml krējuma, šokolādi un liķieri. Liek karsta ūdens peldē un maisa, līdz šokolāde izkūst. Uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī, lai atdziest. Atlikušo krējumu ar mikseri strauji saputo stingrās putās un iecilā maskarponē. Deserta trauciņos kārto pusi gabaliņos salauzītu cepumu. Ar karoti pārlej pusi šokolādes mērces, pēc tam uzliek pusi siera krēma. Turpina, līdz visi produkti izlietoti. Pārklāj ar foliju un liek atdzesēt vismaz uz 4 stundām, bet vislabāk uz visu nakti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao. Sastāvdaļas: 375 ml saldā krējuma, 150 g rupji sakapātas tumšās šokolādes, 2 ēd. k. kafijas liķiera, 250 g maskrapones siera, 16…

Kā pagatavot: cepta vista ar kartupeļiem

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 *C. Bļodā rūpigi samaisa salviju, rozmarīnu, ķiplokus, sāli un piparus. Ar maisījumu ieziež vistu no ārpuses un iekšpuses. Citronu rūpīgi sadursta ar dakšņu un ieliek vistai vēderā. Vistu ievieto cepečpannā un apslaka ar eļļu. Cep 15 minūtes, tad pievieno kartupeļus. Vistu un kartupeļus cep - 1 stundu. Ik pa 15 minūtēm apgroža unapziež ar eļļu un cepeša šķidrumu. Gatavai vistai jābūt ļoti mīkstai, gaļai viegli jāatdalās no kauliem, ādiņai jābūt kraukšķīgai. Vistu ar kartupeļiem pārliek servējamā traukā un pasniedz karstu. Sastāvdaļas: 1 ēd. k. sīki sakapātas svaigas salvijas, 1 ēd. k. sīki sakapātās svaiga rozmarīna,  2…

Kā pagatavot: rīsu saldējums ar šokolades mērci

Gatavo saldējumu: katlā ar biezu pamatni iepilda pienu, rīsus, vaniļas pāksti un rozīnes. Uz mērenas uguns maisot uzvāra, tad karstumu samazina. Pieber sāli. Nepartraukti maisot,  turpina vārīt - 15 minutes, lidz rīsi mīksti un uzsūkuši visu pienu. Nonem no uguns un izņem vaniļas pāksti. Ik pa laikam apmaisot, atdzesē. Rīsos iemaisa apelsīna un citrona miziņas, kā arī citrona sulu un medu. Maisījumu iepilda saldējuma  aparātā un kuļ atbilstoši lietošanas pamācībai.  Gatavo šokolādes mērci: katlā ielej 180 ml piena, pievieno šokolādi un uz mērenas uguns maisot uzvāra. Atlikušajā pienā izšķīdina cieti un kopā ar cukuru iemaisa šokolādē. Nepartraukti maisot, karsē uz…

Kā pagatavot: sēņu krēmzupa

Katlā ielej buljonu, pievieno sēņu katiņus, 2 veselus sīpolus, 2 ķiploka daiviņas, laurlapas un timiānu. Uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt 30 minūtes. Noņem no uguns un izkāš caur sietiņu. Buljonu noliek malā.  Zupas katlā uz mērenas uguns sakarsē eļļu. Pievino atlikušos sīpolus, ķiplokus, selerijas un puravus un sautē 3-4 minūtes. Pieber sāli un piparus. Pievieno sēnes un sautē vēl 5 minūtes. Pielej buljonu, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes līdz sēnes kļūst mīkstas. Zupu sablendē. Iemaisa saldo un skābo krējumu. Vēlreiz  uzmanīgi uzkarsē, taču neuzvāra. Pārkaisa ar lociņiem un pasniedz karstu.

KĀ PAGATAVOT: Mājas Kāpostu tīteņi ar kartupeļiem tomātu mērcē

Kāpostu tīteņi ar kartupeļiem Ēdiena pagatavošanā Jums palīdzēs šādi virtuves trauki, piederumi: ar trauku veikalu ĶĒĶIS.LV gatavot viegli. Sastāvdaļas: vidēji liela kāpostgalva 1 gab, kartupeļi 500,g, ola 1 gab, muskatrieksts 1/4 tējkarotes, sīpols 1 gab, ķiploks 1 daiviņa, selerijas sakni 50g, tomātu sula 200 ml, sāls, pipari, pārējās garšvielas pēc izvēles, augu eļļa. Kāpostu tīteņu gatavošana: Kāpostam noņem virsējās lapas, ja tās ir bojātas, tad ar virtuves nazi apgriež apkārt kacenam, kacenu izņem ārā. Kāpostu liek lielā katlā pievieno sāli un uzvāra 5-7 minūtes. Applaucētas lapas izņem ar stangām no katla un liek uz šķīvja kaudzē. Kartupeļus un selerijas sakni…