CIETE 

Rezultāti 1 - 2 no 2rādīt:     katrā lapā
Rezultāti 1 - 2 no 2rādīt:     katrā lapā

Ciete ir pulveris bez garšas un smaržas. Cieti iegūst no kartupeļiem, kukurūzas graudiem, rīsiem, kviešiem, ķīmiski izolējot no izejvielām vai samaļot, smalki samaļot graudu dīgļus. Tās sastāvs attiecas uz tīriem ogļhidrātiem. Tam ir lieliska viskozitāte un mitruma noturības spēja. Ciete ir lēta, un tās darbības joma ir diezgan plaša. Šo produktu izmanto kā biezinātāju un blīvētāju dažādu pārtikas produktu (desu, siera izstrādājumu, kisseles, mērču, krēmu, konditorejas izstrādājumu, kastroļu un citu ēdienu) ražošanā.

Cietes izmantošanas metode ir pavisam vienkārša: tā jāsajauc ar ūdeni un šo konsistenci maisot pievieno želejai, mērcei vai citam produktam.

Ēdienu gatavošanā izmantotās pulvera šķirnes:

- kartupeļi,

- kukurūza,

- kvieši,

- tapioka,

- rīsi,

- sāgo.

Veidi atšķiras pēc īpašībām, piemēram, kartupeļu cietei ir lielāka viskozitāte nekā kukurūzas cietei. Un želejas gatavošanai izmantojot kartupeļu ķīseli, iegūst ļoti biezu un caurspīdīgu konsistenci, bet ja nomainām kukurūzas ķīseli, sanāk diezgan šķidrs un necaurspīdīgs.

Tāpēc visbiežāk desertiem un mērcēm pavāri dod priekšroku kukurūzas cietei, jo tā padara konditorejas izstrādājumus maigākus. Mūsu interneta veikals piedāvā iegādāties kartupeļu un kukurūzas cieti par izdevīgu cenu.