EĻĻAS
Ēteriskajām eļļām ir neapšaubāmi lieliskas antiseptiskas, pretsēnīšu, pretvīrusu, pretiekaisuma, atjaunojošas un kosmētiskas īpašības.
Bet, papildus izmantošanai aromterapijā, tās var veiksmīgi izmantot arī virtuvē - pat visvienkāršākie ēdieni un dzērieni, ēteriskās eļļas pārtop par īstiem kulinārijas mākslas šedevriem!
Bagātinot savu ēdienu ar ēteriskajām eļļām, jūs padarāt to veselīgāku un veselīgāku, vienlaikus pievienojot tam unikālu garšu un aromātu.
Tā kā ēteriskās eļļas ir ļoti koncentrētas, tās jālieto uzmanīgi, lai nepārsniegtu devu un nesabojātu ēdiena garšu.
Izmantojot ēteriskās eļļas ēdiena gatavošanā, jāievēro šādi noteikumi:
Ēteriskās eļļas pievieno pārtikai, izmantojot emulgatoru (augu eļļu, krējumu, krējumu, medu) proporcijā 1 piliens eļļas uz 10 ml emulgatora.
Ēteriskās eļļas nesajaucas ar ūdeni!
Eļļas jāpievieno taupīgi pa pilienam vai ar zobu bakstāmo galu, katru reizi pagaršojot.
Ēdienu gatavošanā varat izmantot iepriekš pagatavotu smaržīgu sviestu, cukuru vai sāli.