ETIĶI, BALZĀMETIĶI 

Rezultāti 1 - 30 no 35rādīt:     katrā lapā
Rezultāti 1 - 30 no 35rādīt:     katrā lapā

Etiķis ir neaizstājams produkts, ko var izmantot gan gaļas marinēšanai, gan daudzu tradicionālo ēdienu garšas uzlabošanai, gardu rīsu radīšanai suši un tīteņiem, biešu krāsas saglabāšanai borščam vai salātiem, salātu un citu ēdienu dekorēšanai. Pārdošanā ir visdažādākie etiķi, no kuriem daudzi ir ļoti noderīgi mūsu veselībai: āboli un rīsi, vīns un balzamiko. Katrs no tiem spēlē savu īpašo lomu ēdiena gatavošanā un spēj tik daudz pieredzējušas saimnieces rokās.

Pārsēju veidošanā galvenokārt izmanto etiķi. Piemēram, rīsu etiķis kļūst par svarīgu sastāvdaļu austrumu virtuvē. Visbiežāk to izmantojam rīsu vārīšanai. Vīna baltie, rozā un sarkanie etiķi ir itāļu virtuves atribūts. Tos izmanto salātu mērcēs (mērces), marinādēs un citos ēdienos. Balzamiko etiķis, kas jau sen kļuvis par īstu leģendu kulinārijas pasaulē, tiek izmantots gan salātu, gaļas un zivju ēdienu pievienošanai, gan nereti kā dekorators. Uz balzamiko bāzes veidotās virskārtas, tas ir, virskārtas mērces, lieliski dekorē dārzeņu un augļu salātus, gaļas gabalus, sieru, ogu desertus.

Augstas kvalitātes balzamiko etiķa ražošana prasa ilgu un rūpīgu darbu, un tas ir jāizmanto saprātīgi, atbilstoši vairāk vai mazāk spēcīgai garšai, ko plānojat piešķirt saviem ēdieniem.

Saskaņā ar pamatnoteikumiem, kas ir seno kulinārijas tradīciju mantojums, balzamiko etiķim jābūt vienai no pēdējām receptes sastāvdaļām un tā daudzums nedrīkst pārsniegt vienu karoti uz cilvēku.

Balzamiko etiķis tiek plaši izmantots kulinārijā, taču īpaši svarīga ir pareiza individuālā izvēle katram ēdienam. Ēdienus marinādes sastāvā vai gatavošanas laikā garšo ar jauno balzamiko etiķi, bet izturīgākus – ar gataviem ēdieniem, salātiem, uzkodām, ceptu gaļu, grilētu gaļu vai zivīm u.c., kā arī garšo ar sieru. , zemenes, saldējums, foie grupa