KAFIJA, ŠOKOLĀDES DZĒRIENI, PIENA DZERIENI
Populāri dzērieni, kuru pamatā ir saldējums un piens, ir piena kokteiļi. Viņi arī pievieno sīrupus, augļus, krēmus, šokolādi un citas garšīgas sastāvdaļas.
Saldumus šķidrā veidā mīl pieaugušie un bērni. Dzērienu baudīšana ienes harmoniju, sirdsmieru, relaksāciju. Kāpēc saldummīļi labprātāk pērk karsto šokolādi, nevis tāfelītes izstrādājumus? Īpatnība slēpjas izsmalcināta aromāta iegūšana, izcila garša, iespēja kombinēt ar citiem produktiem, lai radītu oriģinālus kokteiļus.
Tasīte gatavā dzēriena ir ideāls risinājums pēc nogurdinošas darba dienas, pastaigām gada aukstajā sezonā, sportiskām aktivitātēm vasarā. Šokolāde ir piemērota augsta garīgā stresa periodos. Ar sausā produkta palīdzību jūs varat realizēt unikālus konditorejas šedevrus, dekorējot kūkas, konditorejas izstrādājumus, saldējumu.
Karstās šokolādes sastāvs, kaloriju saturs
Karstās šokolādes ražošanas pamatā ir kakao pupiņas, kas samaltas līdz pulverveida stāvoklim, bagātinātas ar vitamīnu un minerālvielu kompleksu. Šokolādes dzēriena pozitīvā ietekme ir saistīta ar dzelzs, fosfora, nātrija, magnija, kalcija, kālija klātbūtni. Vitamīniem tiamīnam, riboflavīnam ir liela nozīme visa organisma pareizas darbības nodrošināšanā.
Karstās šokolādes kaloriju saturs ir aptuveni 150 kilokalorijas uz 100 gramiem sausā pulvera, attiecīgi, dzērienu ir atļauts dzert cilvēkiem, kuri uztur slaidu augumu. Uzturvērtība palielinās, pievienojot cukuru, pienu.
Karstās šokolādes derīgās īpašības
Karsto šokolādi var iegādāties profilaktiskos, atjaunojošos nolūkos. Ar mēru tam ir labvēlīga ietekme. Dabiskajam šķīstošajam maisījumam ir labvēlīgas īpašības:
- palielināt vitalitāti, uzlabot emocionālo stāvokli, mazināt stresu, depresiju, trauksmi;
- smadzeņu darbības stimulēšana, uzmanības koncentrēšana, atmiņas uzlabošana;
- imunitātes stiprināšana, dabīgas barjeras veidošana pret vīrusiem, infekcijām (īpaši pievienojot medu, kanēli, sarkanos piparus);
- asinsvadu nostiprināšana, spiediena stabilizēšana, sirds un asinsvadu slimību riska samazināšana;
- palēninot ādas novecošanās procesus, uzlabojot ādas izskatu.