CUKURS UN CUKURA PRODUKTI 

Rezultāti 1 - 30 no 76rādīt:     katrā lapā
Rezultāti 1 - 30 no 76rādīt:     katrā lapā

Pārstāvot vienkāršāko ogļhidrātu monosaharīda molekulas formā, tieši cukurs galvenokārt nodrošina atbalstu pareizam glikozes līmenim asinīs, novēršot ķermeņa badu, un tieši viņš ir daļa no ļoti daudziem ēdieniem. neaizstājama sastāvdaļa daudzu ēdienu receptēs no jebkuras saimnieces.

Cukura kaloriju saturs ir augsts – 400 kilokalorijas uz 100 gramiem produkta, taču tā lietošana nerada tādu kaitējumu kā tā aizstājējiem – saldinātājiem, no kuriem daudziem ir noturīga un ilgstoša negatīva ietekme uz organismu. Cukurs, kas organismā sadalās glikozē un fruktozē, nodrošina vairāk nekā pusi no nepieciešamās enerģijas. Rafinēts cukurs ir pat obligāta sausās devas sastāvdaļa armijas karavīriem.

Cukuru var iegādāties ne tikai kulinārijas vajadzībām, bet arī tiešai pievienošanai lietošanai gataviem produktiem – tējai, augļiem u.c. Tajā pašā laikā ir arī iespējas to izmantot nepavisam ne gastronomiskā nozīmē - piemēram, cukuru nesen sāka aktīvi izmantot pat kosmetoloģijas jomā.

PERKOLĀTORI UN ŪDENS SILDĪTĀJI

Ķēķis receptes

Lasīt vairāk