PILDĪJUMI UN AUGĻU-OGU PIEDEVAS 

Rezultāti 1 - 30 no 95rādīt:     katrā lapā
Rezultāti 1 - 30 no 95rādīt:     katrā lapā

Konfitērijas, konservi, ievārījumi ir sezonas dārza un meža ogu gardumi. Viegli ievārījumi un svaigas ogas, kas saspiestas ar cukuru, rotās galdu un, bez šaubām, būs pēc jūsu gaumes.

Saldumus gatavo pēc pašmāju receptēm, neizmantojot konservantus un krāsvielas. Ievārījumiem un ogu biezenī ir dabiska svaigu ogu krāsa, aromāts un garša.

Ogu biezenī citādi sauc par "jēldžemu". Šis ir garšīgs un veselīgs produkts. Ogas ir samaltas ar minimālu cukura daudzumu un nav pakļautas termiskai apstrādei. Izmantojot šo pagatavošanas metodi, produktā tiek saglabāts maksimāli daudz vitamīnu.

Biezenīšu ogu ārstnieciskās īpašības

Rūpīgi apstrādātas ogas ir ne tikai delikatese, bet arī tautas aptieka. Viņi saglabā savas ārstnieciskās īpašības:

  • avenēm piemīt pretiekaisuma un diurētiska iedarbība;
  • jāņogas, dzērvenes un brūklenes ir bagātas ar C vitamīnu un B grupas vitamīniem;
  • dzērvenes un brūklenes palīdz cīnīties ar mikrobiem un vīrusiem;
  • brūklenes ir indicētas augsta asinsspiediena gadījumā;
  • Zemenes un zemenes ir lieliski dabiski antioksidanti.

Konservi, marmelādes un ievārījumi ir dažādi ogu novākšanas veidi ziemai. Ogas, rīvētas vai veselas, vārītas ar cukuru, zaudē ārstnieciskās īpašības, bet nezaudē garšu.

PERKOLĀTORI UN ŪDENS SILDĪTĀJI

Ķēķis receptes

Lasīt vairāk