ŠOKOLĀDE UN KAKAO PRODUKTI
Kakao un karstā šokolāde uz tā bāzes ir garšīgi un veselīgi dzērieni. Tie ir īpaši labi aukstajā sezonā, kad ir svarīgi ne tikai remdēt slāpes un izsalkumu, ar ko kakao lieliski darbojas, bet arī sasildīties, papildināt spēkus. Kakao ir labs. Tas samazina sirds un asinsvadu slimību risku, normalizē asinsspiedienu, ir pretdiabēta iedarbība, samazina astmas un citu plaušu slimību simptomu smagumu.
Kakao un karstā šokolāde ir pārstāvēta ar plašu produktu klāstu:
- Porciju paciņas ar sausu sastāvu - ar kakao, cukuru, piena pulveri. Pietiek iemaisīt daļu pulvera glāzē karsta ūdens vai karsta piena, lai iegūtu smaržīgu šokolādi.
- Kakao pulveris vai šķidrums, tīrs, sārmains vai nesārmains. Papildus dzērienu pagatavošanai to var izmantot, lai ceptiem izstrādājumiem piešķirtu šokolādes garšu un aromātu. Alkalizētās pupiņas apstrādā ar sārmu, lai samazinātu skābumu. Tas mīkstina garšu.
- Karstā šokolāde burkā vai mīkstā iepakojumā pulvera veidā. Gatavošanas proporcijas ir norādītas uz iepakojuma, ar karoti var izmērīt pareizo kakao daudzumu.
Kakao ir noderīgs tiem, kas ievēro diētu. Galvenais, lai produkts nesatur cukuru, tad tā kaloriju saturs uz 100 g nepārsniegs 460 kcal.Bet karstā šokolāde ir augstas kaloritātes dzēriens (līdz 880 kcal uz 100 g, atkarībā no sastāva), tāpēc jums nevajadzētu to lietot pārāk bieži.