SUBLIMĒTI (SALDĒJOT ŽĀVĒTI) AUGĻI, OGAS, GARŠAUGI 

Rezultāti 1 - 30 no 46rādīt:     katrā lapā
Rezultāti 1 - 30 no 46rādīt:     katrā lapā

Saldētās ogās un augļos tiek saglabātas visas derīgās vielas, un dažos aspektos tās ir pat vēlamas. Kādas ir to priekšrocības un nozīme uzturā?

Svaigi saldētus produktus ir ērti pievienot smūtijiem, kokteiļiem, pīrāgiem un citiem ēdieniem. Tie tiek uzglabāti ilgu laiku, aizņem maz vietas. Šoka saldēšanas tehnoloģija ļauj ēst bumbierus, aprikozes, persikus, mellenes arī ziemā. Pēc ekspertu domām, tas ir labākais veids, kā saglabāt labvēlīgos augu savienojumus un vitamīnus.

Kāpēc ogas un augļi, kas atdzesēti līdz ārkārtīgi zemai temperatūrai, ir labi?
Gandrīz identiska uzturvērtība svaigā veidā. Tie saglabā vērtīgus fitoelementus, karotinoīdus, flavonoīdus, vitamīnus, mikroelementus.
Tie tiek uzglabāti ilgu laiku bez konservantiem, stabilizatoriem, cukura, sāls un citām piedevām.
Pieejams visu gadu.
Tie samazina gatavošanas laiku – tos nav nepieciešams mazgāt, mizot un sagriezt.
Cenas ir zemākas nekā svaigiem kolēģiem, it īpaši starpsezonā.

PERKOLĀTORI UN ŪDENS SILDĪTĀJI

Ķēķis receptes

Lasīt vairāk