KATLI
"Labs zupas vai mērces katls - tas ir labas pusdienas" saka franču sakāmvārds. Un tur tiešām nav ko iebilst.
Alumīnija katli un katliņi salīdzinoši nesen bija visbiežāk sastopamie mūsu virtuvēs. Jo tie ir lēti, viegli un izturīgi, pie tam vēl ilgi kalpo. Alumīnijs ir labs siltuma vadītājs, tāpēc šādā katlā ūdens uzvārīt ir ātrāk nekā, teiksim, emaljā. Bet trauki ar pārāk plānām sienām ir viegli deformējami, tādēļ jāizvēlas katls ar biezu dibenu. Alumīnija katlā varat uzvārīties pienu bez bailēm, ka tas piedegs. Alumīnija katlam, traukam ir viens mīnus tajā nevar turēt pagatavotu ēdienu. Tas nozīme kad ēdien ir gatavs, tas jāizņem no trauka. Mūsu veikalā ķēķis.lv Jūs atradīsiet sev piemērotu alumīnija katlu gardam pusdienām.
Čuguna katls vai sautējamai trauks. Tas diezgan lēni uzsilst, bet siltums tiek sadalīts vienmērīgi un saglabājas ilgu laiku. Čuguna katls, trauks ir piemērots ēdieniem, kuriem nepieciešams ilgs pagatavošanās laiks, piemēram, gaļas sautējumiem, čuguns ideāli ir piemērots zoss un pīles pagatavošanai. Šādi izstrādājumi nedeformējas, nebaidās no skrāpējumiem, ilgi kalpo. Čuguna trūkumi ir tā tendence ka tie no ūdens sāk rūsēt, tādēļ čuguna traukus pēc mazgāšanas ātri jānoslauka ar dvieli. Čuguna katlus vai pannas lietošnas instrukcija-čuguna katlus, pannas var lietot uz visa veida plītīm, tai skaitā, indukcijas. Pirms darba,katlu, pannu izslaukiet vai izmazgājiet ar nelielu daudzumu silta ūdens. Ievērojiet čuguna katli, trauki, panna uzkarst lēnāk, bet vienmērīgi, tā ilgāk saglabā siltumu! Pagatavoto ēdienu neglabājiet katlā, pannā ilgstoši. Mazgājiet katlu, pannu ar karstu ūdeni, rūpīgi to izslaukiet sausu un ieeļļojiet. Čuguna katlus, pannas kopšanas pamatbūtība – nenomazgāt metāla virsējā kārtā iestrādāto eļļu un vienmēr atjaunot to. Nemazgājiet katlu, pannu trauku mašīnā un nelietojiet spēcīgu taukus šķīdinošus līdzekļus. Ja arī katlu vai pannu ir skārusi rūsa(mitrums to veicina), notīriet to ar minimālu daudzumu etiķa. Ja rūsa katlu, pannu ir skārusi vairāk, bagātīgi to iesmērējiet ar eļļu un izkarsējiet 180C temperatūrā!
Jāņem vēra ka čuguns ir smags, porains un krītot tas var saplīst. Čuguna katlā vai pannā var gatavot visus ēdienus cept, vārīt un sautēt. Čuguns piemērots gan ka uz plīts varamas virsmas gatavošanai tā arī liekams cepeškrāsnī. Mēs piedāvājam čuguna katlus, traukus no kvalitatīviem un pārbaudītiem piegādātājiem. Trauku veikala ķēķis.lv atradināsiet arī nerūsējoša tērauda tvaicējamos katlus, katlus sautēšanai un dažādus cits virtuves inventārs maltītes pagatavošanai.