FONDĪ TRAUKI
Kas un kāpēc ir fondī katls, fondī katla cena
Fondī gatavotājs ir katls ar sildelementu. Fondī podi ir divu veidu atkarībā no elementa veida:
Ar degli. Uguns tiek iekurta zem konteinera, tas ir tradicionāls preparāts. Mazliet viltīgs, bet efektīvs. Nepieciešama degvielas uzpilde deglim. Piemērots pasniegšanai restorānos. Cenu ietekmē izgatavošanas materiāls un ražotāja zīmols.
Elektriskā. Tas ir ļoti ērti lietojams un drošs – nav atklātas uguns, temperatūra tiek regulēta un uzturēta vēlamajā režīmā. Mājas, ģimenes un draudzīgām vakariņām labāk iegādāties elektrisko fondī gatavotāju. Elektriskie fondī gatavotāji ir dārgāki nekā tradicionālie, taču tiem nav vajadzīgas degļu izmaksas.
Fondī bļoda – kakelons – ir izgatavota no tērauda, čuguna, keramikas. Šokolādes vai siera fondī katlam jābūt ar bļodu, kas izgatavota no keramikas - keramika labi un vienmērīgi sasilst, ir viegli tīrāma un viegli kopjama. Tērauda kakeloni gaļas fondī, tie ir salīdzinoši lēti. Čuguna fondī veidotāji ir universāli, piemēroti jebkuram fondī. Čuguns vienmērīgi uzsilst, ilgstoši saglabā vēlamo temperatūru un attiecīgi uztur pašu trauku vajadzīgajā pusšķidrā stāvoklī. Kvalitatīvu čuguna fondī gatavotāju varat iegādāties veikalos, kur pārdod profesionālus piederumus. Tie ir ievērojami dārgāki par pārējiem, taču to daudzpusība atmaksājas.