PANNA ČUGUNA, GRILLPANNA
Klasiskā čuguna panna virtuvē
To iesaka profesionāli pavāri.
Neatkarīgi no tā, cik daudz jūs gatavojat savus iecienītākos ēdienus, pankūkas, gaļa un mājputni čuguna traukos izrādās pārsteidzoši, pēc garšas nesalīdzināmi. Plovs jeb dārzeņu sautējums tiek gatavots čuguna pannā ar vienmērīgu siltuma sadali. Produkti nedeg pat ar ilgstošu trauku nīkuļošanu. Kā arī dabisko nepiedegošo īpašību klātbūtnes dēļ. Gatavs ēdiens ir viegli noņemams no pannas, vienlaikus saglabājot ēstgribu.
Jo ilgāk un biežāk tiek izmantoti čuguna trauki cepšanai un sautēšanai, jo stiprāks ir kvēpu pārklājums. Čuguna porainā struktūra nodrošina tauku un eļļu uzsūkšanos. Rezultātā veidojas slānis, kas izslēdz produktu sadedzināšanu. Viņš ir absolūti nekaitīgs. Jā, un čuguns ir diezgan inerts, jo tas nenonāk ķīmiskā mijiedarbībā ar pārtiku.