ŠĶĪVJI
Trauks - nepieciešams virtuves piederumu elements
Lai skaisti uzklātu galdu, vajag daudz dažādu trauku. Viens no galvenajiem elementiem ir servēšanas trauks. Tas ir daudzpusīgs liels šķīvis aukstu vai karstu uzkodu, gaļas, zivju, desertu, augļu izcirtņu, jūras velšu, maizes un citu ēdienu pasniegšanai.
Trauku klasifikācija
Ir vairāki materiāli skaistu trauku ražošanai:
Porcelāns - izskatās eleganti, eleganti. Porcelāna šķīvi var papildināt ar interesantu dizainu.
Stikls ir uzticams pamats spēcīgiem un skaistiem traukiem. Melni, balti, caurspīdīgi stikla aksesuāri palīdzēs uzsvērt īpašnieku garšas vēlmes.
Keramika ir videi draudzīgs, siltumietilpīgs materiāls, kas nebaidās no augstām temperatūrām.
Koks saglabā jebkuru ēdienu garšu un aromātu. Koka izstrādājumi kļūs par stilīgu, mājīgu aksesuāru uzkodām.
Metāls. Metāla trauki izskatās kodolīgi un oriģināli. Nerūsējošā tērauda modeļi ir spēcīgi, izturīgi un viegli kopjami.
Kristāls izskatās grezns un dārgs. Piemērots galda klāšanai kā daļa no sulīgiem svētkiem. Galvenais trūkums ir pārtikas augstā cena.
Trauki atšķiras pēc izmēra. Lielām kūkām plakanie modeļi tiek ražoti statīvu veidā ar diametru līdz 40–45 cm.Mazie dziļie šķīvji (20, 25, 32, 30 cm) ir piemēroti uzkodu, jūras velšu vai mini desertu pasniegšanai.