VĀKI METĀLA
Kuru vāku izvēlēties?
Tie atšķiras pēc formas, roktura, diametra, loka un materiāla.
- Veidlapa. Universālā vāka izliektais vidus ļauj nosēdušajam šķidrumam notecēt nevis uz pašiem produktiem, bet gar pannas malu. Tāpēc ir vērts dot priekšroku tieši šādam segumam.
- Pildspalva. Tas var būt sānu vai vienkāršs, noņemams vai formēts, silikons, plastmasa vai metāls. Ir svarīgi, lai vāka rokturis nesakarstu. Pretējā gadījumā jūs varat apdedzināties un nomest pārsegu uz grīdas, to sabojājot. Sildot rokturi, būs jāizmanto cepeškrāsns dūrainis vai dvielis. Metāla rokturis saņem visvairāk siltuma.
- Metāls. Bieža mājsaimnieču izvēle ir stikla vāki. Pateicoties stiklam, jūs varat vērot gatavošanas procesu, nepaceļot vāku. Nav piemērots lietošanai cepeškrāsnī, ātri uzsilst. Budžeta variants ir alumīnija pārsegi. Tie ir vieglāki, bet ne izturīgi. Silikona vāki neslīd un neplīst.
- Frills. Tas var būt izgatavots no nerūsējošā tērauda, silikona vai būt vāka turpinājums. Silikona tie ir pieguļošāki un negrabē. Visvairāk traucē metāla apmale - uz tās ātri sakrājas netīrumi, kurus grūti izmazgāt.
Diametrs. Vākam precīzi jāatbilst pannas diametram un cieši jāpieguļ.