VĀKI BURKĀM
Konservējot ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo burku un vāku, lai gatavošanās ziemā sagādātu prieku, nevis nepatīkamus pārsteigumus. Mūsdienās tirgū ir plašs konservēšanas vāku klāsts. Un katra mājsaimniece, sākoties vasaras sezonai, steidzas iegādāties visu nepieciešamo.
Vāki burkām: izvēles pazīmes un šķirnes
- Protams, pirmajā vietā ir parastais metāla segums. Pērkot priekšroku dodiet izstrādājumiem, kuru aizmugure ir lakota. Šo priekšmetu kalpošanas laiks ir daudz ilgāks. Un korozijas nosēdumu veidošanās risks ir praktiski izslēgts. Katram konservēšanas iepakojuma vāku veidam ir valsts standarts, saskaņā ar kuru šādu priekšmetu kalpošanas laiks nav ilgāks par trim gadiem.
- Arī skrūvējamais vāciņš ir izgatavots no metāla. Produktu īpatnība ir tāda, ka tiem nav nepieciešama šuvju mašīna. Jums vienkārši jāuzliek tas uz burkas un jāritina līdz galam. Vienīgais brīdinājums ir tāds, ka šiem vākiem ir piemērotas tikai vītņotas kannas.
- Plastmasas vāki ir tikpat populārs un pieprasīts produkts. Ar to palīdzību ieteicams saglabāt saldos produktus: ievārījumus un konservus. Katalogā ir vairākas šādu vāku šķirnes: plastmasas dubultā un viena.
- Drenāžas vāks ir aprīkots ar speciāliem caurumiem, caur kuriem var iztukšot sīrupu vai sālījumu.