TRAUKU STATĪVI, ŽĀVĒTĀJI
Trauku žāvētāju īpašības un dizains
Šis funkcionālais piederums parasti sastāv no šādiem elementiem:
- 1-2 metāla plaukti - lai uz tiem novietotu mazgātos traukus;
- ūdens savākšanas paplāte;
- daļas trauku žāvētāja stiprināšanai.
Visu veidu žāvētāji virtuvei ir aprīkoti ar režģiem, kas ļauj novietot plāksnes uz malas labākai ūdens plūsmai, ūdens savākšanas paplātēm un montāžas kronšteiniem. Apakšējā rāmja klātbūtne ļauj regulēt ierīces dziļumu.
Uzstādīšanas iespējas: augšējā skapī un apakšējā (otrā iespēja ir ērta cilvēkiem ar mazu augumu). Dekoratīvā apdare (“bronza”, “tērauds”, “hroms”, “titāns”) ļauj žāvētāju iekļaut kopējā virtuves stilā.
Produktu veidi
Trauku uzglabāšanas ierīces izšķir atkarībā no konstrukcijas iezīmēm un ražošanas materiāla. Atkarībā no dizaina iezīmēm tie ir trīs veidu:
- vienlīmeņa (metāla grils, uz kura var uzglabāt tikai šķīvjus);
- divlīmeņu (ir atsevišķi plaukti šķīvjiem un krūzēm);
- viena un divu līmeņu izstrādājumi ar speciāliem āķiem krūzītēm vai ar sekciju karotēm, dakšiņām un nažiem.
Katalogā ir modeļi brīvi stāvošu uz galda vai piekarināmu virtuves žāvētāju veidā. Ražotāji piedāvā arī sienas skapī iebūvētus produktus. Var būt ievelkamas vai izvelkamas ierīces. Kā materiāls žāvētāju ražošanai tiek izmantots:
- plastmasa (zemas izmaksas un iespējas dažādiem dizainiem);
- nerūsējošais tērauds vai dažādi metālu sakausējumi ar pretkorozijas pārklājumu (augsta praktiskums);
- koks ar mitrumizturīgu slāni (skaistums, stils, augstas izmaksas).